söndag 29 november 2009

Shake it - om personligt förfall


Så långt har det alltså gått. En gång för 20 år sedan bantade jag. Under några månader gick jag ner 10 kilo på en diet som bl.a. innehöll ananas och bananer. Några månader senare gick jag upp 13 kilo och var farligt nära 100-kilosgränsen. Jag bestämde mig då för att aldrig mer banta. Vikten skulle kontrolleras med det enda vettiga - motion och sund kost. I det stora hela har jag klarat detta, men under 2009 har det blivit alldeles för lite motion och 5-6 kilo mer på vågen. Alla vet att en viktökning på 5-6 kilo som huvudsakligen beror på utebliven motion i själva verket är mycket mer. Jag har säkert tappat 3 - 4 kilo muskler också. Den vanliga vägen - lite mindre mat och minst 4 - 5 motionspass i veckan - skulle det ta minst ca 3 månader att komma tillbaka till formen december 2008(då förfallet startade). Så länge vill jag inte vänta och därför är jag nu i "skakträsket". Trodde aldrig jag skulle hamna här, men så är det.

Vad blir det härnäst? Lådvin, bingolotto och dansbandsmusik? Bantningskurer som avlöses av matexcesser; hämtpizza direkt ur kartongen och billigt öl från tyskland? Kajakerna säljs och ersätts med en HD i garaget. När förfallet väl startat vet man inte var det slutar.

Nu är det skaksoppor och cykel till jobbet som gäller. Har inget annat val. I maj måste jag vara i form för att kunna hålla ett snitt på > 4 mils paddling per dag. När startskottet går är några kilon för mycket inget större problem, förutsatt att formen är god för övrigt.

Och tro inte att jag skakar soppor för fåfängans skull. Aldrig skulle jag göra det. Tro mig.

2 kommentarer:

  1. Hu! Det där kan inte vara nyttigt. Är det verkligen nödvändigt? Och excesser för tusan! Korrläs! :)

    SvaraRadera
  2. Undrade först om du ansåg att "excesser" var felstavat. Ser nu att jag skrivit "exesser". Rättade ändå en gång efter publicering. Nu får det vara nog. Det visar bara att även solen har fläckar...

    SvaraRadera