söndag 17 januari 2010

Härliga vinter!


Tanken med en blogg är väl att den ska uppdateras, om inte dagligen så betydligt oftare än 1 gång i månaden. Så nu sitter jag här med dumstruten på och lovar bättring.


Beredskap på jobbet begränsar skidturernas längd, men en liten runda blev det ändå idag på berget (=Mösseberg). Nästa helg väntar uppdrag som funktionär i Tour de Mösseberg, arrangerat av Falköpings AIK. Funderar på att revidera beskrivningen av bloggen. Längdskidåkning är en för mig lika uppskattad aktivitet vintertid som kajakpaddling. Om jag klarar att fullfölja blå bandet, gror lite planer i bakhuvudet som rör skidåkning.


För ni som inte läst bloggen från start, är avsikten med den att beskriva planering och genomförande av att paddla havspaddlarnas blå band. Detta innebär start vid Svinesundsbron och målgång i Haparanda. Turen beräknas ta 60-65 dagar. Jag startar i början av maj och måste vara tillbaka på jobbet vecka 30. Utförligare information om blå bandet återfinns på http://www.havspaddlarnasblaband.se/


Förberedelserna handlar just nu om skidåkning och cykling. Snart blir det lite styrketräning, men paddling lär det inte bli förrän fram i slutet av mars. Sen ska ju utrustningen kompletteras, men i ärlighetens namn har jag nog det mesta jag behöver. Ett nytt tält ska det bli och jag hade bestämt mig för att Hilleberg Staika skulle passa mig bäst. Nu är jag inte så säker längre. Tältet ska vara självstagande, ha bra rymd och vara lätt att resa. Just "rymden" är viktigt för mig. Jag sover dåligt i tält där taket hamnar för nära ansiktet. Mitt VE-25 är utmärkt, men för stort för den här turen och lite för krångligt att resa också. Så jag tar gärna tips om modeller som påminner om VE-25, men är mindre och lättare att resa. Så avslutades detta inlägg med lite "tjöt" som bara förstås och i bästa fall intresserar andra nördar.

7 kommentarer:

 1. TNF MOuntan 25?
  Nåt från Marmot? Vi har använt Marmot Aelos 2P en del; rymd, välventilerat. Innertälter självstagande, absiderna får spännas ut.
  Men HB är enklare att resa och helt självstagande.

  SvaraRadera
 2. Mountain 25 är intressant. Tadpole verkar också "luftigt", men inte helt självstagande? Ska titta närmare på Marmot. Har ni tälten uppställda nere i Bodafors?

  SvaraRadera
 3. När det gäller HB, sneglar jag mest på Unna just nu, men imorgon kanske jag är tillbaka på Staika igen. Ambivalens är bara förnamnet...

  SvaraRadera
 4. har bara ett tiotal (ibland 15) tält uppställda normalt. Men det går att sätta upp på plats om du vill kika på nåt speciellt.
  Tadpole är ganska lågt oxå, inget jag skulle ta på en längre runda, om 1-mans skulle ett Soulo kanske funka.
  Jag & Pia har ett marmot Aeolos 2p, ett Allak och ett Soulo om du vill låna en helg och testa.

  SvaraRadera
 5. Ok, om har jag inte vägen förbi Bodafors den närmaste tiden, så har jag tänkt mig till Vildmarksmässan i mars. Där bör det finnas en del tält.

  SvaraRadera
 6. brukar vara halvsnålt med tält på Vildmarksmässan. men några brukar det klart gå att hitta.

  SvaraRadera
 7. är ju Fair Enough i slutet av april. Då finns det nog ett 40-50-tal tält uppställda i Bodafors. Men då är det lite tajtare innan du ska börja paddla.

  SvaraRadera