söndag 7 mars 2010

Ibland är paradiset nära


Ibland är det nära till paradiset, närmare bestämt ca 3 km och paradiset stavas Mösseberg. Vintern som fått många att tvivla på växthuseffektens konsekvenser har gått in i en vårfas som skapat sällsynt paradisiska förhållanden för skidåkning på Mösseberg. Två härliga turer har det blivit i helgen och det ser ut som om hela mars kommer att bjuda skidföre. Bara att passa på och njuta.

AIK:s tredje titel sedan 1 november 2009 bärgades på Råsunda igår. Inget skönspel direkt, men säg det lag som kan bjuda högklassisk underhållning på en svensk gräsplan i början av mars. Titeln har väl inget större värde i sig, men en seger mot blåvitt sitter alltid gott. Första halvleken visade AIK goda intentioner, men andra halvleken dominerade IFK bollinnehavet. Läser i blåvita media att Pavey gnällde hela matchen. Det gjorde han kanske också, men det är möjligen bättre att en spelare sköter gnället än hela laget? Som AIK-supporter i blåvita trakter har jag förstått att änglarna är Sveriges överlägset bästa lag. Frågan är om allsvenskan ens behöver spelas 2010, kanske lika bra att lämna över pokalen direkt? En liten hake bara; det är en viss skillnad på fotboll och den såpainfluerade värld många (inte alla) blåvita supportrar lever i. Skillnaden utgörs av det förhållande att det lag som gör mest mål vinner matchen och det lag som har flest poäng när serien är slut blir mästare.

Det dröjer med paddelträning, men i april ska väl våra sjöar vara isfria? Jag ska komplettera lite utrustning, bl.a. kartor, men det mesta är hyfsat förberett så här långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar